KORONA U HOLANDIJI I DALJE UPORNA: Prerano za dodatno ublažavanje restriktivnih mera

Tanjug

05. 05. 2021. u 08:48

VLADA Holandija saopštila je da je prerano za dodatno ublažavanje antiepidemijskih mera, jer je i dalje visok broj prijema novih kovid pacijenata u bolnice i broj obolelih u jedinicama intenzivne nege.

КОРОНА У ХОЛАНДИЈИ И ДАЉЕ УПОРНА: Прерано за додатно ублажавање рестриктивних мера

Foto Tanjug-AP

Vlada Holandija je najavila da će u roku od nedelju dana doneti odluku da li da odobriti drugu fazu ublažavanja restriktivnih mera, koja bi podrazumevala otvaranje zooloških vrtova, zabavnih parkova i održavanje kulturnih manifestacija na otvorenom prostoru.

U redovnom nedeljnom izveštaju Instituta za javno zdravstvo Holandije, navodi se da je broj novozaraženih opao za šest odsto u poređenju sa prethodnom nedeljom, da je i broj novih bolničkih prijema opao za osam odsto, ali da je broj pacijenata u jedinicama intenzivne nege ostao nepromenjen - 377.

Holandska vlada je prošle nedelje odlučila da barovi i restorani mogu da otvore svoje bašte i terase, prvi put posle šest meseci i ublažila je restriktivne mere za prodavnice ne-esencijalne robe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KOLIKO JE STROG BIO DUŠANOV ZAKONIK Za blud da se ruke odseku i nos sareže - ovo su bile kazne za silovatelje i pedofile