AMERIČKI BROD UPLOVLJAVA U CRNO MORE: Ruska krstarica „Moskva“ otpočinje vojne vežbe

Novosti online

27. 04. 2021. u 18:09

GLAVNI brod Crnomorske flote, raketna krstarica „Moskva“, isplovila je u Crno more na vojne vežbe gađanja u trenutku kada u ovo područje treba da stigne američki patrolni brod, saopštila je pres-služba ruske flote.

АМЕРИЧКИ БРОД УПЛОВЉАВА У ЦРНО МОРЕ: Руска крстарица „Москва“ отпочиње војне вежбе

Foto arhiva

- Na nekoliko morskih poligona u području Crnog mora posada izvodi kompleks brodskih vojnih vežbi i zajedničke manevre sa brodovima Crnomorske flote, helikopterima morske avijacije i PVO - saopštili su u štabu flote.

Tokom vojnih vežbi posada će vežbati upotrebu glavnog raketnog kompleksa krstarice, „izvesti protivvazdušna i artiljerijska gađanja po morskim ciljevima, koji simuliraju brod uslovnog protivnika“, saopštili su u pres-službi.

Tamo su naglasili da će radi bezbednosti, morski poligon i okolna područja u kojem će biti izvođena borbena gađanja biti zatvoreni za plovidbu.

Ranije je bilo saopšteno da je američka 6. flota saopštila da će u Crno more uploviti patrolni brod „Hamilton“. Kako se očekuje, tokom svog boravka u ovom području, brod će „sarađivati sa saveznicima iz NATO-a i partnerima iz regiona“. U saopštenju 6. Flote navodi se da je brod juče učestvovao u vojnim vežbama u Egejskom moru, zajedno sa razaračem „Ruzveltom“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri