NOVA PORUKA IZ BUKUREŠTA: "Odluka o proterivanju ruskog diplomate nije deo kampanje"

Tanjug

27. 04. 2021. u 09:45

ODLUKA o proterivanju iz Rumunije zamenika vojnog atašea pri ambasadi Ruske Federacije u Bukureštu nema nikakve veze sa onim što se dešava u drugim zemljama Evropske unije, niti je deo nekakve kampanje, izjavio je danas rumunski premijer Florin Kacu.

НОВА ПОРУКА ИЗ БУКУРЕШТА: Одлука о протеривању руског дипломате није део кампање

Foto: EPA

- Odluku o proterivanju zamenika vojnog atašea Rusije ne bih povezao sa kampanjom ili reakcijom solidarnosti sa onim što se dešava u drugim zemljama - izjavio je Kacu, a prenosi rumunska agencija Ađerpres.

On je to rekao za televiziju TVR 1 u odgovoru na pitanje da li se Rumunija pridružila državama koje su reagovale na akcije Rusije.

Rumunske vlasti odlučile su da zamenika vojnog atašea pri ambasadi Ruske Federacije u Bukureštu, Alekseja Grišaeva, proglase za "personu non-grata" na rumunskom tlu, jer su "njegove aktivnosti i postupci u suprotnosti sa odredbama Bečke konvencije o diplomatskim odnosima iz 1961.", saopštilo je rumunsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Ta odluka je saopštena ruskoj ambasadi u ponedeljak, kada je od ambasadora Ruske Federacije u Bukureštu Valerija Kuzmina zatraženo da se javi rumunskom ministarstvu spoljnih poslova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave