UKRAJINSKI TENKOVI STIGLI U DONBAS: Narodna milicija Luganska izdala upozorenje - "Izbrojali smo ih više od 40!"

Novosti onlajn

25. 04. 2021. u 11:25

NARODNA milicija samoproglašene Luganske Narodne Republike zabeležila je dolazak više od 40 tenkova Oružanih snaga Ukrajine u naselje Podlesno koje je pod kontrolom Kijeva.

УКРАЈИНСКИ ТЕНКОВИ СТИГЛИ У ДОНБАС: Народна милиција Луганска издала упозорење - Избројали смо их више од 40!

Foto: Printscreen

- U zoni odgovornosti 92. brigade Oružanih snaga Ukrajine naša izvidnica zabeležila je dolazak 43 tenka i tri oklopna borbena vozila u naselje Podlesno, kao i tri oklopna borbena vozila i dva oklopna transportera u naselje Loskutovka (pod kontrolom Kijeva) - saopštio je predstavnik pres službe milicije LNR.

On je dodao da je u blizini stambene zgrade u Rejgorodoku, koji kontroliše Kijev, primećeno razmeštanje protivvazdušnog raketnog sistema 9K33 „Osa“.

- Jedinice Narodne milicije neprestano prate neprijatelja, strogo se pridržavajući uslova trenutnog prekida vatre, i u pripravnosti su da, po naređenju komande, odmah reaguju na promene u situaciji - precizirao je portparol.

Narodna milicija ranije je optužila ukrajinske snage za razmeštanje protivvazdušnih raketnih sistema „Osa“ u stambenim delovima niza naselja pod kontrolom Kijeva u Donbasu.

Situacija na istoku Ukrajine

Ukrajinske vlasti su u aprilu 2014. godine pokrenule vojnu operaciju protiv Donjecke i Luganske Narodne Republike koje su proglasile nezavisnost nakon državnog prevrata u Ukrajini u februaru 2014. O rešavanju situacije razgovara se na sastancima kontakt grupe u Minsku. Strane su usvojile nekoliko dokumenata usmerenih na rešavanje sukoba, ali se razmena vatre nastavlja.

Od 27. jula prošle godine na snazi su i dodatne mere za obezbeđivanje primirja. Ove mere podrazumevaju potpunu zabranu pucanja, razmeštanja naoružanja u naseljima i u njihovoj blizini, ofanzivnih i izviđačko-diverzantskih akcija. Osim toga, predviđena je disciplinska odgovornost za kršenje prekida vatre. Naredbe o prekidu vatre koje sadrže mere za njegovo održavanje moraju biti na snazi sve dok se sukob ne reši u potpunosti.

Međutim, od kraja februara u regionu su počele da se povećavaju tenzije: OEBS izveštava o značajnom povećanju broja kršenja prekida vatre, a ustanici navode da Oružane snage Ukrajine u granatiranju koriste artiljeriju. Samoproglašene republike smatraju da Kijev priprema veliku ofanzivu. 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima