DA LI JE KRIM BEZBEDAN? Ruski pukovnik se oglasio posle povlačenja ruskih trupa sa granice s Ukrajinom

Novosti online

24. 04. 2021. u 22:18

BIVŠI šef pres službe ruskog Ministarstva odbrane, penzionisani pukovnik Viktor Baranec rekao je da povlačenje ruskih trupa sa granice s Ukrajinom neće uticati na odbrambenu sposobnost poluostrva Krim, a ni Rusije u celini.

ДА ЛИ ЈЕ КРИМ БЕЗБЕДАН? Руски пуковник се огласио после повлачења руских трупа са границе с Украјином

Foto: Printskrin/Depozit/Ilustracija

Poluostrvo će imati dovoljno vojske da izdrži nekoliko dana i sačeka pomoć, rekao je stručnjak u intervjuu za "Lajf".

- Vojna grupa na Krimu broji više od 30 hiljada ljudi i opremljena je svim vrstama sredstava za napad i odbranu, što će joj omogućiti da izdrži nekoliko dana dok se glavne snage ne približe - objasnio je Baranec.

Dodao je da ova situacija ostaje na granici samo u krimskom pravcu. Situacija u Donbasu ostaje napeta, rekao je Baranets.

Podsećamo, s obzirom na to da su ciljevi vojnih vežbi “u potpunosti ostvareni”, Šojgu je naložio “povlačenje snaga”, dok će vojska sa Krima da se povuče u svoje baze do 1. maja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!