NEMA ŠALE: Ruska obaveštajna služba objasnila Amerikancima sa kim imaju posla

Novosti online

15. 04. 2021. u 18:31

OPTUŽBE Bele kuće na račun Spoljnoobaveštajne službe Rusije (SVR) za sajber napade putem softvera firme „Solar Vinds“ su izmišljene, navodi se u saopštenju pres-službe SVR.

НЕМА ШАЛЕ: Руска обавештајна служба објаснила Американцима са ким имају посла

Foto AP

- Ne bismo želeli da citiramo naše kolege sa druge strane okeana, a svi smo u tom elektronskom svetu kolege. Samo želimo da kažemo da čitanje gluposti – nije mnogo interesantan posao - navodi se u saopštenju.

- U celom tom trabunjanju najneprijatnije je ovo: „SVR Rusije, takođe poznata i kao…“. Izvinite gospodo, ali SVR Rusije je celom svetu poznat od 1920. godine kao inostrano odeljenje VČK, 5 odeljenje Prve uprave NKVD SSSR. Od sredine prošlog veka – Prva glavna uprava KGB SSSR, a sada Spoljnoobaveštajna služba Ruske Federacije - navodi se u komentaru.

- Iza stogodišnjih slavnih stranica istorije domaće obaveštajne službe stoje, ne samo najveći profesionalizam, već i sposobnost poštenog rada na dobrobit naše zemlje! - zaključuje se u komentaru.

Danas su Sjedinjene Američke Države objavile da uvode sankcije za šest ruskih tehnoloških kompanija, kao i da proteruju deset ruskih diplomata. One su direktno optužile Spoljnoobaveštajnu službu Rusije za sajber napade.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)