OŠTRA REAKCIJA KREMLJA: Rusija će snažno odgovoriti na sankcije Amerike!

Tanjug

15. 04. 2021. u 15:53

RUSIJA će snažno odgovoriti na nove sankcije koje su im uvele SAD, rekao je danas visokorangirani diplomatski izvor za TASS.

ОШТРА РЕАКЦИЈА КРЕМЉА: Русија ће снажно одговорити на санкције Америке!

Foto: EPA

- Kao u ranijim slučajevima, odgovor će biti snažan - rekao je neimenovani diplomata.

Sjedinjene Američke Države uvele su nove sankcije Rusiji kojima je obuhvaćeno više od 30 pojedinaca i kompanija i odlučile da proteraju 10 ruskih diplomata.

Razlog za uvođenje novih sankcije je, kako tvrdi Vašington, mešanje Moskve u američke izbore 2020. godine i sajber napad za koji američka vlada optužuje Rusiju, prenose agencije.

Napad na softver kompanije Solar Vinds navodno je omogućio hakerima da pristupe hiljadama kompanija i vladinih agencija koje taj softver koriste.

Ambasador SAD u Moskvi pozvan na razgovor

Rusko Ministarstvo inostranih poslova saopštilo je da je neizbežno da Moskva odgovori na nove američke sankcije i pozvalo je ambasadora SAD u Moskvi na "teške razgovore".

Rusko Ministarstvo ističe da su nove američke sankcije u suprotnosti sa izjavom predsednika Džoa Bajdena da želi da normalizuje odnose sa Moskvom, što je rekao ruskom predsedniku Vladimiru Putinu ranije ove nedelje.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da su neprijateljski koraci SAD opasno podigli temperaturu konfrontacije između Moskve i Vašingtona i da će SAD morati da plati za narušavanje bilateralnih veza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

AMERIKA LOMI DUH PALESTINACA Nebenzja: Tera ih da se potčine Izraelu