ČELIČNA KANCELARKA: Merkel planira uvođenje policijskog časa!

Novosti online

14. 04. 2021. u 19:04

NA osnovu zakona o kojem parlament odlučuje sledeće nedelje, policijski čas i ograničenja na privatnim skupovima biće uvedeni u regionima u kojima ima više od 100 novih infekcija na 100.000 stanovnika, što je brojka koja je već premašena u većem delu Nemačke.

ЧЕЛИЧНА КАНЦЕЛАРКА: Меркел планира увођење полицијског часа!

Foto AP

Takođe, prema istom propisu, škole će se vratiti učenju preko interneta ako se incidencija virusa poveća iznad 200 na 100.000, što je granica koja je već premašena u Saksoniji i Tiringiji.

Agencija navodi da je epidemiološka situacija u Nemačkoj pogoršana i da je vlada zbog toga predložila parlamentu da se promeni Zakon o zaštiti od infekcija kako bi se saveznim vlastima omogućilo sprovođenje ograničenja čak i ako im se regionalni lideri protive.

Rajner Hazelof, premijer pokrajine Saksonija-Anhalt, poručio je u odgovoru na to da je važnije motivisati ljude na saradnju kako bi se pandemija stavila pod kontrolu, od zabrana poput one da napuštaju kuću tokom noći.

- Ako niko više ne želi sarađuje, onda imamo problem. Tada nije važno koliko ćemo zakona da donosimo - rekao je Hazelof, koji je član partije Demohrišćana.

Agencija navodi da je i Georg Majer, ministar unutrašnjih poslova u Tiringiji, takođe izrazio zabrinutost zbog uvođenja noćnog policijskog časa, i najavio da će policiji biti teško da ih sprovede u čitavom regionu.

- Ovo je posebno osetljivo pitanje ovde u istočnoj Nemačkoj - rekao je Majer.

Agencija navodi da za razliku od Britanije i Francuske, Nemačka do sada nije želela da uvodi drastična ograničenja kretanja u zemlji i da ova zemlja posebno štiti demokratske slobode baš zbog svoje nacističke i komunističke prošlosti.

(Srbijadanas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)