UKRAJINSKI GENERAL NE VERUJE ALIJANSI: Zbog NATO-a možemo ostati bez još nekoliko oblasti!

Novosti onlajn

08. 04. 2021. u 09:21

MEŠANjE NATO-a u situaciju na istoku Ukrajine može dovesti do toga da Kijev izgubi još nekoliko oblasti na jugoistoku zemlje, smatra bivši šef uprave za istrage Službe bezbednosti Ukrajine, general-major Vasilij Vovk.

УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ НЕ ВЕРУЈЕ АЛИЈАНСИ: Због НАТО-а можемо остати без још неколико области!

Foto: AP Photo/Sergei Grits

- Svi znaju da bez NATO-a nećemo nikad pobediti u ratu, ako krenemo u taj rat. Prvo pitanje: ako budemo u NATO, da li će NATO krenuti u rat protiv Rusije? Veliko pitanje. Teško. Najverovatnije, ne. Sada nemamo ni Krim, ni deo Donbasa. I govorimo da treba da idemo u NATO. Niko nas neće ni uzeti u NATO, niko nas neće braniti u takvoj situaciji, kada država nema kontrolu nad celom svojom teritorijom - objasnio je general.

On je naglasio da Ukrajina ne može da pobedi u ratu bez učešća Severnoatlantske alijanse, ali, tvrdi on, ova organizacija neće učestvovati u borbama.

- Biće gore, ako mi, npr. dovedemo NATO na desnu obalu, za zatim nam kažu kao u Gruziji: „Izvinite, mi se povlačimo“. Povlačiće se sve dok iza njih ne ostane Harkovska, Donjecka, Hersonska, Nikolajevska oblast - rekao je Vovk.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (4)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!