USKORO STIŽE ROBOT KOJI TESTIRA NA KORONU: Uzimaće 300 uzoraka na sat, evo gde će prvo biti postavljen

Novosti online

03. 04. 2021. u 07:29

RUSKI fond za direktne investicije (RPFI) trenutno investira u robota koji će biti u stanju da za jedan sat na aerodromima obavi 300 testova na virus korona, izjavio je direktor te institucije Kiril Dmitrijev na sastanku sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

УСКОРО СТИЖЕ РОБОТ КОЈИ ТЕСТИРА НА КОРОНУ: Узимаће 300 узорака на сат, ево где ће прво бити постављен

Foto: N. Živanović

- Naši testovi su veoma traženi na aerodromima i drugim lokacijama van laboratorija, zato najavljujemo novi robot-transporter koji može da uradi 300 testova na sat i ne zahteva visokokvalifikovano osoblje. Verujemo da će ovo biti ključna odluka ne samo za Rusiju, već i za druge zemlje koje žele da automatizuju proces izdavanja testova van laboratorija - rekao je Dmitrijev.

Podsetimo, u Rusiji je razvijen i brzi test na koronu „Ampli Sens SARS-KoV-2-IT“ registrovan 3. februara.

On omogućava da se na ranom stadijumu identifikuju nosioci virusa kovid 19, brzo ograniče socijalni kontakti i pojača medicinski nadzor.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis