RUSIJA NEMA NAMERU DA SE UPUŠTA U POLITIČKO KOCKANJE: Lavrov o navodima da Moskva planira stvaranje alijanse kao protivteže Zapadu

Tanjug

01. 04. 2021. u 21:31

RUSIJA nema nameru da se upušta u političko kockanje i stvara saveze protiv zapadnih zemalja, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

РУСИЈА НЕМА НАМЕРУ ДА СЕ УПУШТА У ПОЛИТИЧКО КОЦКАЊЕ: Лавров о наводима да Москва планира стварање алијансе као противтеже Западу

Foto: Tanjug

- Nećemo pribegavati takvom političkom inženjeringu. Rusija je posvećena Ujedinjenim nacijama - rekao je Lavrov za ruski Kanal jedan, odgovarajući na pitanje da li Moskva ima bilo kakve planove za stvaranje neke alijanse kao protivteže Zapadu, prenosi Tas s.

- Kada su Francuska i Nemačka iznele koncept efikasnog multilateralizma, pitali smo ih: kakav je taj koncept? Nije usledio nikakav odgovor. Zatim su usledili zajednički članci ministara spoljnih poslova Francuske i Nemačke u kojima je jedan od primera efikasnog multilateralizma bio Evropska unija. I da bi svi trebalo da se prilagode tim evropskim procesima - rekao je Lavrov.

Istakao je da su evropske kolege više volele da prećute odgovor na pitanje zašto očigledna i univerzalna multilateralna platforma Ujedinjenih nacija nije dobra za to.

- Osnovni uzrok leži tamo gde smo danas više puta ukazivali: oni neprestano izmišljaju neka pravila na kojima bi želeli da se zasniva svetski poredak - rekao je Lavrov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja