KORONA IZAZIVA STERILITET, A NE VAKCINA: Doktor Đerlek izričit - Trebaju nam zdrave porodice, primite cepivo

Tanjug

26. 03. 2021. u 11:41

DRŽAVNI sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek pozvao je danas sve studente da se vakcinišu i naglasio da treba da znaju da do steriliteta ne dovodi vakcina već posledice koje izaziva koronavirus.

КОРОНА ИЗАЗИВА СТЕРИЛИТЕТ, А НЕ ВАКЦИНА: Доктор Ђерлек изричит - Требају нам здраве породице, примите цепиво

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Trebaju nam zdrave porodice, reprodukcija i povećanje nataliteta, a sveukupno zdravlje očuvaćemo samo uz pomoć vakcine - rekao je Đerlek.

Državni sekretar je dodao da studenti ne treba da se plaše vakcine, da treba da slušaju struku, profesore, a ne "dr Gugla" i društvene mreže.

- Vakcina pomaže i štiti. Kovid izaziva post virusni sindrom, to je multisistemska bolest koja napada ceo organizam i srce, pluća i reproduktivne ograne - rekao je Đerlek i dodao da razume zabrinutost studenata, ali da moraju da znaju da vakcina spasava od oboljevanja, pa i steriliteta.

Đerlek je naveo da je operativni plan vakcinacije na snazi, ali da on može da bude izmenjen u slučaju da u određenom trenutku nema vakcina za koje se građani opredele.

Dodao je da nadležni žele da istovremeno zaštite i starije građane i mlade, ali da je mnogo opasnije ako se studenti ne vakcinišu.

- Idemo kako smo na početku planirali, a to su rizične grupe - rekao je Đerlek, koji je upozorio i na svu brutalnost britanskog soja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

Donorstvo je herojstvo