IMA JAKE BOLOVE: Advokati Navaljnog - pogoršalo mu se stanje, rađena mu je magnetna, nisu dali da ga poseti lekar

Tanjug

26. 03. 2021. u 00:29

ADVOKATI ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog potvrdili su danas da on u zatvoru ima jake bolove u leđima i probleme sa nogama.

ИМА ЈАКЕ БОЛОВЕ: Адвокати Наваљног - погоршало му се стање, рађена му је магнетна, нису дали да га посети лекар

Foto: Pres služba suda

AP prenosi da je advokat Olga Mihajlova, koja zastupa Navaljnog, saopštila je da se stanje njenog klijenta poslednjih dana znatno pogoršalo.

- Muče ga jaki bolovi u leđima i desnoj nozi. Oseća utrnulost desne potkolenice, a desna noga je jako otečena - izjavila je ona ispred zatvora privatnoj televiziji "Dozd", a prenosi AP.

Mihajlova je rekla da je Navaljni u sredu prebačen u bolnicu kako bi se uradila magnetna rezonanca, ali da mu nisu dati rezultati. Navaljni je dobio terapiju u vidu tableta i masti protiv bolova, ali zatvorske vlasti odbile su da mu daju lekove koje su mu doneli advokati.

AP prenosi da je Mihajlova saopstila da je Navaljni imao bolove u leđima tokom četiri nedelje, ali da zatvorska uprava nije dozvolila posetu njegovog lekara.

Ruska Federalna kaznena služba saopštila je ranije danas da je Navaljni imao lekarski pregled u kaznenom zavodu u Vladimirskom regionu i da je njegovo opšte zdravstveno stanje dobro.

Moskovski sud je 2. februara preimenovao uslovnu kaznu od tri i po godine koja je izrečena Navaljnom 2014. godine u zatvorsku kaznu nakon presude da je prekršio uslove ranije sudske odluke dok se u Nemačkoj oporavljao od trovanja i nije se na vreme javio nadležnom organu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Niko 2011

26.03.2021. 05:09

Hoće opet na lečenje U Nemačku... Osladila mu se Nemačka kuhinja sa primesama političkih ideja iz Amerike. Kako rasprodati Rusiju u prvom mandatu... ČITAO je verovatno dela naših ŽUTIH političara koji su rekordno brzo prodali sve u bescenje pa je hteo to da primeni i u RUSIJI... Al u Rusiji nije peta kolona na čelu države...

dane

26.03.2021. 06:58

Moramo se ubuduce obratiti za terapiju advokatima i kod njih uzimati lekove umesto.u apteci. Sto rece jedan svestenik...znade pop za jadac..