RUSKI PADOBRANCI I SPECIJALCI U AKCIJI: Pogledajte kako izgledaju manevri sa beloruskom braćom (VIDEO)

Novosti online

23. 03. 2021. u 15:27

NA POLIGONU "Osipovičski" u Belorusiji počele su zajedničke belorusko-ruske bataljonske taktičke vojne vežbe Snaga za specijalne operacije Oružanih snaga Belorusije i Vazdušno-desantnih snaga Rusije, prenosi televizija "Zvezda".

РУСКИ ПАДОБРАНЦИ И СПЕЦИЈАЛЦИ У АКЦИЈИ: Погледајте како изгледају маневри са белоруском браћом (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Planirane belorusko-ruske taktičke vojne vežbe održavaju se u periodu od 15. do 27. marta 2021. godine.

U svečanoj ceremoniji otvaranja vežbi koje se održavaju pod rukovodstvom komandanta Vitebske zasebne gardijske vazdušno-desantne brigade pukovika Alekseja Elfimova, učestvovali su komandanti i vojnici jedinica dve države.

- Naše prijateljstvo daje nadu da će nezavisnost Belorusije i Rusije uvek biti zaštićen - rekao je rukovodilac vojne vežbe, pukovnik Aleksej Elfimov.

Nakon toga su, na komandu rukovodstva, vojnici pristupili vežbama.

Nakon dolaska ruskih padobranaca u Belorusiju, razrađene su zajedničke akcije odbrane i ofanzive u dnevnim i noćnim uslovima u sastavu ojačanog desantnog bataljona.

U vežbama učestvuje oko 90 ruskih vojnika gardijskog Crnomorskog vazdušno-desantnog puka Pskovske gardijske jedinice Vazdušno-desantnih snaga.

Sa beloruske strane učestvuje više od 400 vojnika i oko 100 jedinica borbene i specijalne tehnike Vitebske gardijske vazdušno-desantne jedinice.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)