GUST SAOBRAĆAJ IZNAD BALTIČKOG MORA: Lovci NATO-a prate ruske avione

Novosti onlajn

23. 03. 2021. u 11:09

PROTEKLE nedelje lovci NATO-a, koji patroliraju vazdušnim prostorom iznad Baltičkog mora, četiri puta su uzletali kako bi identifikovali i ispratili ruske vojne avione, saopštilo je Ministarstvo odbrane Litvanije.

ГУСТ САОБРАЋАЈ ИЗНАД БАЛТИЧКОГ МОРА: Ловци НАТО-а прате руске авионе

Foto: Printscreen/TV Zvezda

Prošlog ponedeljka, 15. marta lovci država NATO-a morali su dva puta da uzlete kako bi identifikovali avione Il-20 i Il-76 koji su leteli u Kalinjingradsku oblast. Prvi je leteo sa isključenim transponderom, održavao vezu sa lokalnim kontrolorima leta, pratio plan leta, dok je drugi sa uključenim transponderom održavao vezu, ali nije imao plan leta.

Naredni dan je bio ispraćen Il-20. I on je leteo iz glavnog dela Rusije u Kalinjingradsku oblast sa isključenim trasponderom, održavao vezu sa lokalnim kontrolorima leta, i pratio plan leta.

U sredu, 17. marta, lovci NATO-a su uzleteli zbog aviona An-26, koji je leteo iz Kalinjingradske oblasti u glavni deo Rusije.

Misije patroliranja NATO-a se izvode sa baza Ratnog vazduhoplovstva Litvanije i Estonije.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi