SKANDALOZNA IZJAVA BAJDENA O PUTINU: Ruskog predsednika nazvao ubicom, dao potpuno sumanutu izjavu

Novosti online

17. 03. 2021. u 14:24

AMERIČKI predsednik Džo Bajden izjavio je u intervjuu za „Ej-Bi-Si njuz“ da svog ruskog kolegu Vladimira Putina smatra „ubicom“.

СКАНДАЛОЗНА ИЗЈАВА БАЈДЕНА О ПУТИНУ: Руског председника назвао убицом, дао потпуно сумануту изјаву

Foto: EPA

Bajden je tokom intervjua rekao da "poznaje" Vladimira Putina i da ruski predsednik "poznaje" njega.

Na pitanje novinara da razjasni da li Bajden smatra Putina ubicom, američki predsednik je odgovorio: "Mmm... hmm... smatram".   

Bez obzira na to, Bajden smatra i da Rusija i Sjedinjene Američke Države mogu zajedno da sarađuju u oblastima u kojima imaju zajedničke interese.

Kao primer takve saradnje, američki lider je podsetio na produženje jednog od najvažnijih sporazuma o strateškoj stabilnosti – Sporazuma o smanjenju strateškog naoružanja.

Američki predsednik prethodno je izjavio da će ruski predsednik Vladimir Putin „platiti za mešanje“ u američke izbore za predsednika 2020. godine.

Podsetimo, u izveštaju koji je objavljen juče Rusija je optužena da je pokušala da utiče na izbore tako da pomogne Donaldu Trampu da bude ponovo izabran, odnosno da onemogući izbor Džozefa Bajdena, ali i da „baci seme razdora“ u američkom društvu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)