NAJMANJE 30 UČENIKA KIDNAPOVANO: Naoružani napadači oteli studente - četvrti ovakav slučaj u Nigeriji od decembra

Tanjug

12. 03. 2021. u 11:48

NAORUŽANI ljudi na severozapadu Nigerije kidnapovali su noćas oko 30 studenata Šumarskog fakulteta u gradu Kadunu, u blizini Nacionalne vojne akademije, što je četvrta masovna otmica u nigerijskim školama od decembra, javlja Rojters.

НАЈМАЊЕ 30 УЧЕНИКА КИДНАПОВАНО: Наоружани нападачи отели студенте - четврти овакав случај у Нигерији од децембра

Foto AP

Agencija navodi da se Savezni koledž šumarstva nalazi na periferiji Kaduna, glavnog grada istoimene nigerijske države, i da u tom regionu često krstare naoružane motorističke bande.

Jedan student izjavio je za Rojters da su sve otete osobe ženskog pola, ali vlasti to nisu mogle da potvrde, dok su drugi studenti rekli da su neke od mladih žena uspele da pobegnu tokom napada.

Jedan stanovnik je u telefonskom razgovoru sa agencijom rekao da su se čuli sporadični pucnji nešto pre ponoći, ali da su mislili da je u pitanju vojna vežba koja se izvodi na Vojnoj akademiji.

Rojters prenosi da su se jutros rođaci studenata okupili ispred kapije fakulteta, koji je bio okružen sa oko 20 vojnih kamiona.

Otmice iz internata u Nigeriji počela je džihadistička grupa Boko Haram, koja je 2014. godine otela 270 učenica iz jedne škole na severoistoku zemlje, od kojih oko 100 nikada nije pronađeno, navodi agencija.

Rojters prenosi da mnoge naoružane kriminalne bande vrše otmice u Nigeriji kako bi dobile otkupninu.

U poslednjih nekoliko nedelja 279 učenica je oslobođeno nakon što su otete iz internata na severozapadu nigerijske države Zamfara, dok je 27 tinejdžera pušteno nakon što su kidnapovani iz njihove škole u centralnoj državi Niger.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)