POČELA TESTIRANJA NOVOG “BELOG LABUDA”: Modernizovani strateški bombarder Tu-160M biće predat ove godine vojsci

Novosti online

10. 03. 2021. u 15:27

PRVI modernizovani strateški bombarder Tu-160M, opremljen novim motorima NK-32-02, predat je na preliminarna testiranja, saopštila je pres-služba ruske korporacije „Rosteh“.

ПОЧЕЛА ТЕСТИРАЊА НОВОГ “БЕЛОГ ЛАБУДА”: Модернизовани стратешки бомбардер Ту-160М биће предат ове године војсци

Foto: EPA

„Ujedinjena korporacija za izgradnju aviona (deo 'Rosteha') predala je na preliminarna testiranja prvi modernizovani nosač raketa Tu-160M sa novim motorima NK-32 serije 02. Avion će nastaviti sa programom ispitivanja u bazi javnog akcionarskog društva 'Tupoljev' u Žukovskom“, navodi se u saopštenju.

Avion je doleteo u bazu iz kazanjske avionske fabrike „Gorbunov“. Let se odvijao prema planu, sistemi i oprema su radili bez primedbi.

„Novi nosač raketa Tu-160M opremljen je motorima NK-32-02 i modernizovanom opremom što je omogućilo da se poboljšaju karakteristike bazne letelice. Avion je uspešno završio fabrička testiranja. Sada se priprema za novu fazu letova – preliminarna testiranja“, dodaje se u saopštenju „Rosteha“.

Tu-160M je duboko modernizovan strateški bombarder – nosač raketa. Prvi eksperimentalni Tu-160M napravljen je u okviru velikog programa modernizacije vazduhoplovnih sistema strateške i avijacije dugog dometa, koju realizuje javno akcionarsko društvo „Tupoljev“.

Avion je prvi put poleteo 2. februara 2020. godine. Država testiranja letelice počeće 2021. godine, kada će i prvi bombarderi biti primljeni u vojsku, saopštilo je ranije Ministarstvo odbrane.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!