PUTIN O PANDEMIJI: Neki su očekivali da će Rusija propasti

Tanjug

04. 03. 2021. u 13:32

ПУТИН О ПАНДЕМИЈИ: Неки су очекивали да ће Русија пропасти

Foto: EPA

POTPUNA pobeda nad pandemijom kovida može se postići samo udruživanjem napora, što uključuje saradnju država, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

- Samo udruživanjem napora na međunarodnoj sceni možemo postići konačni rezultat i konačnu pobedu nad kovidom“ - rekao je šef države na sastanku sa učesnicima ruske akcije uzajamne pomoći „Mi smo zajedno“.

On je naveo da uprkos činjenici da epidemija virusa korona u Rusiji jenjava i dalje postoji mnogo izazova koji su, kako kaže, opasne prirode.

Zbog toga je poručio da su rad i podrška dobrovoljaca i dalje potrebni, te očekuje da volonteri nastave rad, prenosi Sputnjik.

Ruski lider je primetio da su neki očekivali da Rusija doživi neuspeh u borbi protiv pandemije.

„Neki su očekivali da ćemo potonuti, da tako kažemo, ili čak propasti“,kazao je ruski predsednik, te naglasio sda je rezultat postignut zahvaljjujući lekarima, državi i dobrovoljcima.

„Pogledajte: sada se morbiditet neprestano smanjuje - to je rezultat složenih napora i države i volonterskog pokreta, stručnjaka, lekara, medicinara, dadilja, medicinskih sestara, timova hitne pomoći i same države. Sve ovo zajedno daje određeni očekivani rezultat“, konstatovao je Putin i izrazio zahvalnost svima koji su učestvovali u borbi protiv pandemije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)