"CEO SVET ZNA DA JE KRIM RUSIJA!" Brutalan odgovor Bajdenu!

Novosti online

26. 02. 2021. u 19:21

ЦЕО СВЕТ ЗНА ДА ЈЕ КРИМ РУСИЈА! Бруталан одговор Бајдену!

Foto: AP Photo/Patrick Semansky

RUSKI senator Aleksej Puškov je na Telegram kanalu kritikovao izjavu predsednika Amerike DŽoa Bajdena o tome da SAD nikad neće priznati da je Krim ruski. Kako kaže, ceo svet zna da je Krim - ruski. Svoj stav su izneli i potpredsednik krimskog parlamenta Vladimir Bobkov i član Državne dume Konstantin Baharev.

- Ceo svet zna da je Krim Rusija. I od mišljenja Bajdena ta istorijska činjenica se neće promeniti. I sigurno nije na Bajdenu da odluči u kojoj zemlji će živeti dva miliona stanovnika Krima. Oni su odlučili - napisao je Puškov.

Potpredsednik krimskog parlamenta Vladimir Bobkov je posle izjave predsednika Amerike posavetovao američke vlasti da se ne odriču priznavanja ruskog statusa Krima.

- Nema potrebe da političari iz bilo koje zemlje koriste reč 'nikada'. Ta reč ne postoji u diplomatiji. Ne bi trebalo da koriste ovaj termin, jer će u situaciji sa Krimom u praksi sve biti drugačije. Ne bi trebalo da se zaklinju da nikada neće priznati Krim. Sve su to banalne i poznate izjave, čak i ako potiču od predsednika SAD-a - rekao je Bobkov.

- To, da je Krim ruski, danas shvataju i priznaju sve pametne i adekvatne političke snage na svetu. To da Krim preživljava period svog najburnijeg razvoja u poslednjih deset godina jasno je ne samo stanovnicima Krima, nego i svima koji su bili na poluostrvu - primetio je Bobkov.

Član Državne dume i poslanik s Krima Konstantin Baharev kaže da nije iznenađen odbijanjem američkog predsednika da prizna ruski status Krima, jer u suprotnom bi morao da prizna i umešanost SAD-a u puč u Ukrajini 2014. godine.

- Bilo bi čudno da je izjavio nešto drugo. Ovde nema ništa iznenađujuće. Za Bajdena je napuštanje ove pozicije ravno priznanju zločina i umešanosti u državni udar 2014. u Ukrajini. Ni on, niti bilo ko drugi, ko je bio u administraciji predsednika Baraka Obame, nikada javno neće dati drugačiji stav o Krimu. Za njih je priznavanje ruskog statusa Krima jednako političkom samoubistvu - izjavio je Baharev.

Ranije je Bajden izjavio, da Amerika nikada neće priznati da je Krim ruski i da će nastaviti da radi na tome da Rusija odgovara zbog „agresije“ na Ukrajinu.

Podsetimo, Krim se ujedinio s Rusijom posle referenduma koji je održan u martu 2014. godine nakon državnog udara u Ukrajini, na kom se većina stanovnika Republike Krim i Sevastopolja izjasnila za ulazak u sastav Rusije.

Ukrajina smatra Krim svojom teritorijom, ali privremeno okupiranom, dok su ruske vlasti više puta saopštavale da su se Krimljani demokratskim putem i u skladu sa međunarodnim pravom i statutom UN izjasnili za prisajedinjenje Rusiji. Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je to pitanje zatvoreno.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)