MOSKVA DEMANTUJE PAŠINJANA: Jermenija nije upotrebila „Iskander“ rakete

MINISTARSTVO odbrane Rusije demantovalo je večeras premijera Jermenije Nikolu Pašinjana koji je tvrdio da su ruski raketni sistemi bili neefikasni za vreme rata u Nagornom Karabahu.

МОСКВА ДЕМАНТУЈЕ ПАШИЊАНА: Јерменија није употребила „Искандер“ ракете

Foto: EPA

U Moskvi kategorički tvrde da ,,Iskanderi" uopšte nisu koriščeni jesenas u ratu Jermena i Azerbejdžanaca.

Da ti mnogohvaljeni ruski sistemi nisu korišteni Ministarstvo obrane Rusije je mnogostruko proverilo. Svi kompleksi ,,Iskander" koje je kupila Jermenija nalazili su se i još se nalaze u skladištima njenog Ministarstva odbrane.

U ruskom ministarstvu odbrane smatraju da je neko doveo u zabludu jermenskog premijera Pašinjana koji je zbog toga dao krivu informaciju novinarima koja je izazvala veliki revolt jermenskih generala.

Zamenik načelnika Generalštaba Jermenije je pred novinarima ismejao Pašinjanja koji mu se za to revanšitao tako što ga je smenio sa dužnosti.

Pošto je Pašinjan smenio vojni vrh svoje zemlje sada se nameće pitanje hoće li povući odluku jer Rusi tvrde da svi svi ,,Iskanderi" i rakete na skladištu i i nisu upotrebljeni. Bez obzira što Rusi ne žele da se mešaju u unutrašnji konflikt u Jerevanu, informacija iz Moskve je pokazala ko u Jermeniji govori istinu a ko laže.

Moskva je morala intervenisati jer je izjava Pašinjana o neefikasnosti ,,Iskandera" mogla biti štetna kod prodaje tih raketnih sistema na međunarodnom tržištu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili