POD SNEGOM I AKROPOLJ: Zabelela se Grčka, ledeni talas doneo temperature koje se spuštaju ispod nule! (FOTO)

Tanjug

17. 02. 2021. u 00:53

U VEĆEM delu Grčke danas se očekuju temperature ispod nule tokom noći zbog hladnog atmosferskog fronta Medeja, prema prognozi Meteoa, službe Atinske nacionalne opservatorije.

ПОД СНЕГОМ И АКРОПОЉ: Забелела се Грчка, ледени талас донео температуре које се спуштају испод нуле! (ФОТО)

Foto; EPA

U zapadnoj Makedoniji i na visokim ili srednje visokim nadmorskim visinama u kontinentalnoj Grčkoj, tokom dana će prevladavati temperature ispod nule, dok će većina ostrva takođe beležiti temperature ispod nula stepeni Celzijusa, javlja grčka agencija ANA.

Hladni front sa obilnim snežnim padavinama i jakim vetrom zahvatio je Grčku i izazvao probleme u severnom i centralnom delu zemlje. Sneg je nakratko pokrio i Akropolj u Atini.

Na severu zemlje sinoć je izmereno minus 15 stepeni Celzijusa, a većina trajekata zaustavljena je zbog jakog vetra, saopštila je obalska straža, prenosi AP.

Na severnoj grupi ostrva Sporades nestalo je struje pošto je drveće palo i pokidalo žice, javila je državna televizija.

Auto-put između Atine i Soluna bio je zatvoren na dva mesta severno od glavnog grada zbog leda, navodi saobraćajna policija.

Vožnja većinom puteva u centralnom i severnom delu Grčke moguća je samo uz pomoć lanaca, dodaje se u izveštaju.

I grčka vojska je pozvana da pomogne u rašćišćavanju puteva i ponovnom uspostavljanju prenosa struje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!