"SVI ŽELE DA SE IZVUČEMO IZ OVOGA BRZO I BEZBEDNO": Da li će Velika Britanija izaći iz zatvaranja zbog epidemije?

Tanjug

15. 02. 2021. u 10:38

BRITANSKI ministar zdravlja Met Henkok najavio je danas da će premijer Boris Džonson ove nedelje doneti odluku o tome koliko brzo zemlja može izaći iz zatvaranja zbog epidemije kovid-19, prenosi Rojters.

СВИ ЖЕЛЕ ДА СЕ ИЗВУЧЕМО ИЗ ОВОГА БРЗО И БЕЗБЕДНО: Да ли ће Велика Британија изаћи из затварања због епидемије?

Foto: AP

Agencija navodi da je s obzirom da je skoro četvrtina stanovništva Velike Britanije u ovom trenutku imunizovana prvom dozom kovid vakcine, Džonson pod pritiskom nekih poslanika i preduzeća da ponovo otvori ekonomiju i ublaži epidemiološke mere, ali ministar zdravlja smatra da su brojevi smrtnih slučajeva i prijema u bolnice i dalje previsoki.

- Moramo da pogledamo podatke. Svi žele da se izvučemo iz ovoga i brzo i bezbedno, a i jedno i drugo je podjednako važno. O tome ćemo odlučivati ove nedelje pre nego premijer od 22. februara iznese smernice za popuštanje mera - izjavio je Henkok za „Skaj Njuz“ , prenosi Rojters.

Britanija je do sada vakcinisala preko 15 miliona ljudi prvom dozom, a 537. 715 drugom dozom, što je najbrža imunizacija prema broju stanovnika u bilo kojoj velikoj državi, ali zemlja ima peti najveći zvanični broj preminulih od posledica Kovid 19 na svetu, trenutno 117. 166, nakon SAD, Brazila, Meksika i Indije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista