DOBRE VESTI: Vakcina protiv južnoafričkog soja virusa korona do jeseni

Tanjug

07. 02. 2021. u 14:36

NOVA vakcina koja može da se uspešno izbori sa južnoafričkim sojem kovida, mogla bi da se pojavi do jeseni, rekla je danas vođa tima koji je napravio vakcinu Univerziteta Oksford i AstraZeneke, Sara Gilbert.

ДОБРЕ ВЕСТИ: Вакцина против јужноафричког соја вируса корона до јесени

Foto: EPA

Profesorka Gilbert je za BiBiSi izjavila da vakcini ne treba mnogo vremena da se adaptira na promene, a istraživači već rade na novoj verziji vakcine kako bi napravili jači imuni odgovor na mutirani tip kovida iz Južne Afrike.

Ova informacija je došla nakon studije, još nepotpune, u kojoj se navodi da AstraZeneka/Oksford vakcina pruža slabiju zaštitu od južnoafričkog soja, ali i dalje štiti osobe da ne dobiju teži oblik kovida.

List Independent dodaje da je ministar zdravlja Velike Britanije Met Henkok apelovao na kompanije sa više od 50 zaposlenih, koji moraju da dolaze na radna mesta, da se prijave za brze antigen testove.

Vlada se nada da će "normalizovati testiranja na radnim mestima, kako u javnom, tako i u privatnom sektoru", kako bi registrovala što više asimptomatskih slučajeva kovida.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

HISTERIJA ZAPADA Lavrov: Insistiranje na porazu Rusije pokazuje njihovu agoniju