KURDI POTPUNO IZGUBILI KOMPAS, PUCAJU NA CIVILE: Haos na severu Sirije, upravo su isekli granu na kojoj sede (VIDEO)

Tanjug

31. 01. 2021. u 22:20

JEDNA osoba je ubijena u Siriji, a četiri je povređeno nakon što su kurdske bezbednosne snage otvorile vatru na provladine demonstrante u gradu Hasaka na severoistoku zemlje, preneli su državni mediji.

КУРДИ ПОТПУНО ИЗГУБИЛИ КОМПАС, ПУЦАЈУ НА ЦИВИЛЕ: Хаос на северу Сирије, управо су исекли грану на којој седе (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Državna novinska agencija SANA navela je da su kurdske snage otvorile vatru na demonstrante zbog opsade njihovog okruženja u Hasaki, oblasti koju kontrolišu vladine snage, javio je AP.

Ovakav izuzetno nepromišljen potez može skupo koštati Kurde u Siriji, pošto su im Damask i Rusija jedini potencijalni saveznici u slučaju velike turske ofanzive, koju Ankara najavljuje iz dana u dan.

Odvojeno su se danas dogodila dva bombaška napada - jedan u severozapadnom gradu Azaz i drugi u selu nekih 50 kilometara dalje.

Eksplozije automobila-bombe u oblasti koje kontrolišu sirijski pobunjenici koje podržava Turska su odnele šest života, uključujući i jednog deteta, kao i šest boraca na kontrolnom punktu u selu u blizini grada Al Bab.

Turska i njeni saveznici džihadisti kontrolišu veći deo severa Sirije i procenjuje se da su pođednako jaki kao vladine snage i Kurdi, koje Ankara smatra teroristima, dodaje AP.

Više informacija o ratu u Siriji i situaciji na Bliskom istoku možete pročitati KLIKOM OVDE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)