ODUSTAJANJE OD PUTOVANJA JE GRAĐANSKA DUŽNOST: Ministar apelovao na građane da ne idu van granica Nemačke

Tanjug

30. 01. 2021. u 19:41

MINISTAR unutrašnjih poslova Nemačke, Horst Zehofer, apelovao je na Nemce da, zbog pandemije korona virusa, odustanu od putovanja, podvukavši da je "odustajanje od putovanja u inostranstvo sada građanska dužnost".

ОДУСТАЈАЊЕ ОД ПУТОВАЊА ЈЕ ГРАЂАНСКА ДУЖНОСТ: Министар апеловао на грађане да не иду ван граница Немачке

Foto N. Fifić

- U ovom trenutku apelujem na građane da obavezno odustanu od putovanja u inostranstvo koja nisu preko potrebna", naglasio je Zehofer.

On je posebno osudio osobe koji sada putuju u zemlje u kojima se širi novi soj kao što su Velika Britanija, Portugalija, Irska, Južna Afrika i Brazil i koji tako rizikuju da šire mutaciju korona virusa.

Inače, od danas je u Nemačkoj stupila na snagu zabrana ulaska iz Velike Britanije, Irske, Portugalije, Brazila, Južne Afrike, a od nedelje se zabranjuje ulazak iz Lesota i Esvatinija u južnoj Africi.

Nemački državljani su izuzeti od zabrane ulaska u zemlju.

Zehofer je, uvođenje zabrane, obrazložio merom zaštite građana koja je apsolutno potrebna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju