PO UZORU NA SRBIJU: Orban najavio da bi Mađarska mogla da nabavi kinesku vakcinu

Tanjug

29. 01. 2021. u 09:34

PREMIJER Mađarske Viktor Orban izjavio je danas da bi Budimpešta mogla da potpiše ugovor o kupovini kineske vakcine protiv korona virusa danas ili sutra i dodao da je ta zemlja čekala da vidi kako će proteći masovna vakcinacija kineskom vakcinom u Srbiji.

ПО УЗОРУ НА СРБИЈУ: Орбан најавио да би Мађарска могла да набави кинеску вакцину

Foto: EPA

Srbija je inače dobila početkom januara milion doza kineske vakcine Sinofarm i tako postala prva evropska zemlja koja je počela program masovne vakcinacije tom vakcinom.

Orban je za državni radio rekao da će lično izabrati kinesku vakcinu jer njoj najviše veruje.

Mađarska bi tako postala prva zemlja članica EU koja bi primila kinesku vakcinu, ako je prethodno odobre vlasti, a prošle je nedelje postala i prva država EU koja je kupila rusku vakcinu Sputnjik V.

Prva isporuka Sinofarma mogla bi da sadrži milion doza.

Orban je rekao da bi Mađarska mogla da vakciniše oko 1,7 miliona ljudi do marta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

prellee

29.01.2021. 10:02

I Orbanov put kao i put Srbije, najispravniji. Saradnja je ključ USPJEHA, sa što više prijatelja i strana. Nema mržnje, nema svrstavanja u vojne blokove, pretnji, ucijena, sankcija a onda na kraju PLATIŠ CIJENU Američkog doživljaja današnjice. US se ne mjenja i živi u prošlom, prevaziđenom vremenu. Ne žele se mjenajti i svaku promjenu žele ZAUSTAVITI I SANKCIONISATI. Ne mogu da dišem... Georgije FLOYD, Mineopolis US.