BORIS DŽONSON POSLAO UPOZORENJE: Novi soj korona virusa smrtonosniji od prethodnog

Novosti online

22. 01. 2021. u 19:13

Prema pisanju britanskih medija, neke studije su već pokazale da se novi soj koronavirusa mnogo lakše širi nego prvobitna "verzija"

БОРИС ЏОНСОН ПОСЛАО УПОЗОРЕЊЕ: Нови сој корона вируса смртоноснији од претходног

Foto: Tanjug/AP Photo

Premijer Velike Britanije Boris Džonson upozorio je večeras da je novi soj korona virusa prema poslednjim podacima smrtonosniji od prethodne vrste ove infekcije, javljaju svetski mediji.

Kako prenosi BBC, podatke su analizirali naučnici savetodavnog tela "New and Emerging Respiratory Virus Threats Advisory Group", koje je obavestilo vladu zemlje. Međutim, kako se navodi, ovi dokazi su još u preliminarnoj fazi. Prema pisanju britanskih medija, neke studije su već pokazale da se novi soj koronavirusa mnogo lakše širi nego prvobitna "verzija".

Novi soj koronavirusa prvi put je otkriven u Kentu u septembru prošle godine i od tada je postao dominantna vrsta te infekcije u Engleskoj i Severnoj Irskoj, a proširio se na više od 50 zemalja.

- Pored toga što se brže širi, izgleda da postoje dokazi da je nova varijanta korona virusa, otkrivena u Londonu i na jugoistoku zemlje, možda povezana sa većom stopom smrtnosti. Pojava novog soja koronavirusa znači da će naše zdravstvo biti pod još većim pritiskom - kazao je Džonson u obraćanju javnosti.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN BEZ PAPIRA: Prilika da se ukaže na važnost očuvanja šuma