TURSKA NA NOGAMA: Erdogan se oglasio, dobre vesti iz Kine za Ankaru

Tanjug

22. 01. 2021. u 15:38

TURSKI predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da je Kina odobrila isporuku druge pošiljke vakcine KoronaVak i da bi 10 miliona doza moglo da stigne u Tursku do ovog vikenda.

ТУРСКА НА НОГАМА: Ердоган се огласио, добре вести из Кине за Анкару

Foto: EPA

Turska je već primila početnu pošiljku od tri miliona doza vakcine, koju je proizveo Sinovak Biotek i do sada je vakcinisala više od 1,17 miliona ljudi, uglavnom zdravstvenih radnika i starijih osoba, prenosi Rojters.

Otprilike 600.000 ljudi je vakcinisano za dva dana kada je vakcinacija počela pre nešto više od nedelju dana, ali je tempo kasnije usporio.

Ministarstvo zdravlja testiraće novu pošiljku, za koju medicinari kažu da je potrebno oko dve nedelje, pre nego što se krene s vakcinacijom. To znaći da će Turska biti ograničena na oko 100.000 vakcinacija dnevno tokom naredne dve nedelje.

Turska je od marta zabeležila više od 2,4 miliona infekcija i 24.640 smrtnih slučajeva zbog KOVID-19. Porast broja slučajeva tokom poslednjih meseci naveo je vladu da od decembra uvede policijski čas za radne dane i zaključavanje tokom vikenda.

Dnevni slučajevi pali su na oko 6.000 poslednjih dana, sa rekordnih 33.000 početkom decembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)