KINA KRILA PODATKE O KOVIDU: Pompeo iznosi nove dokaze

Tanjug

17. 01. 2021. u 12:30

КИНА КРИЛА ПОДАТКЕ О КОВИДУ: Помпео износи нове доказе

Foto: AP

ADMINISTRACIJA Donalda Trampa provodi poslednje dane mandata da dokaže da je Kina krila postojanje kovida-19 i pre nego što je zvanično objavila prvi slučaj u decembru 2019. godine, piše engleski list Miror, navodeći da će sve to da obelodani državni sekretar Majk Pompeo.

Britanski list prenosi da će Trampova administracija narednih dana pokazati obaveštajne podatke u kojima navodno ima dokaza da su istraživači iz Vuhanskog instituta za virusologiju oboleli i ispoljili simptome koje daje kovid mnogo pre nego što je svet znao za virus.

- Amerika se dosad suzdržavala da podrži rasprostranjene teorije zavere da je virus potekao iz Vuhanskog instituta za virusologiju- navodi se u tekstu Mirora.

Peking je negirao tvrdnje, rekavši da je epidemija počela u Vuhanu krajem decembra 2019. godine.

Miror prenosi tvrdnje lista San, koji ima informaciju da će državni sekretar Majk Pompeo u sredu otvoriti obaveštajne podatke o laboratoriji u Vuhanu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

buki

17.01.2021. 13:24

A što je u Italiji i SAD eshumacijom umrlih znatno pre Vuhana ustanovljen covid19, to mu nije bitno? Takođe su Italijani pronašli korona virus u krvi dobrovoljnih davalaca, uzetoj još 2019 godine, a Pompeo izgleda ni za to nije čuo? Osim toga Kinezi nemaju nijedan motiv za izazivanje takve zaraze, što se ne bi moglo reći i za SAD demokrate, koji su očigledno za obaranje Trampa spemni na sve i ne pitaju za cenu.

Milos

17.01.2021. 18:11

@buki - Ma jeste. Ameri su izazvali svetsku pandemiju i uzgubili trilione i trilione dolara da bi smakli jednog Trampa sa vlasti haha Smesno razmisljanje na nivou 5godisnjaka.

buki

18.01.2021. 15:56

@buki - Koliko tek godina ima onaj koji ne vidi šta rade SAD demokrate, koji su 4 godine opsednuti pripremama za skidanje Trampa? Jasno su pokazali da im napredak SAD ništa ne znači, ako oni nisu na vlasti.