DEMOKRATE RUŠE TRAMPA! Optužen za "podsticanje pobune", predstavljena rezolucija o opozivu

Novosti online

11. 01. 2021. u 18:02

ДЕМОКРАТЕ РУШЕ ТРАМПА! Оптужен за подстицање побуне, представљена резолуција о опозиву

Foto: Depositphotos

REZOLUCIJA o opozivu predsednika SAD Donalda Trampa zbog njegove uloge u prošlonedeljnim demonstracijama zvanično je predstavljena u Predstavničkom domu Kongresa.

U dokumentu, koji su predstavile demokrate, je Tramp optužen za "podsticanje pobune" i tvrdi se da je aktuelni predsednik aktivno podsticao na nasilje na američkom Kapitolu.

Dokument ukazuje na nekoliko lažnih tvrdnji koje je Tramp izneo, uključujući to da su izbori "ukradeni" i da je on zakonski pobednik predsedničkih izbora 2020. godine.

Rezolucija o opozivu prvi je korak demokrata ka održavanju glasanja o impičmentu ove nedelje.

Predsedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi rekla je sinoć da će se nastaviti sa iznošenjem rezolucije o opozivu na glasanje ove nedelje, ukoliko se potpredsednik Majk Pens ne pozove na 25. amandman Ustava.

Demokrate pozivaju Pensa da odgovori u roku od 24 časa, rekla je Pelosi. Ako se to ne dogodi, demokrate će svoju rezoluciju o opozivu staviti na glasanje.

Vreme glasanja za opoziv još nije određeno, mada se očekuje da će se to dogoditi u sredu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

The Duke

11.01.2021. 19:23

Zanimljivo kad su Slovenci i Hrvati a kasnije i ostala bivsa braca rusila ex YUa Srbija kao htela to da spreci svi iz Zapada udarise na Srbiju.A sad u Americi navodno koljevka demokratije ro ispada domaci terorizam a kod nas bivsa braca proglasena borcima za svobodu a ubijali policajce i vojnike SFRJ.I nisu proglaseni teroristima.