SUDSKI EPILOG: Vrhovni sud SAD odlučio o Trampovim zahtevima zbog krađe izbora

Novosti online

11. 01. 2021. u 17:55

VRHOVNI sud SAD je danas formalno odbacio molbe za brzo razmatranje slučajeva koji uključuju ishod izbora u pet država koje je osvojio izabrani predsednik Džo Bajden, a koje su podneli predsednik Donald Tramp i njegovi saveznici.

СУДСКИ ЕПИЛОГ: Врховни суд САД одлучио о Трамповим захтевима због крађе избора

Novosti

U pitanju su rezultati izbora u Arizoni, Džordžiji, Mičigenu, Pensilvaniji i Viskonsinu.

Ni prethodno sudije nisu preduzele ništa u tim slučajevima pre prošlonedeljnog prebrojavanja izbornih glasova u Kongresu, što je potvrdilo Bajdenovu pobedu.

Foto: Tanjug/AP

Sud bi i dalje mogao da postupa po žalbama vezanim za izbore 3. novembra kasnije ove zime ili na proleće. Nekoliko sudija izrazilo je zainteresovanost za slučaj u Pensilvaniji gde je Vrhovni sud te države odlučio da produži rok za prijem glasačkih listića pristiglih poštom za tri dana, a zbog protivljenja zakonodavca pod republičkom kontrolom.

Ali čak i kada bi sud pokrenuo slučaj povezan sa izborima, verovatno ne bi saslušao argumente do jeseni, navodi agencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!