RUSKA DUMA OCENILA: Tramp je impulsivan, Bajden nepredvidiv

Novosti online

09. 01. 2021. u 14:06

AMERIČKI predsednik Donald Tramp je impulsivan političar, ali je takođe teško predvideti ponašanje izabranog lidera Džozefa Bajdena u vanrednim situacijama, izjavila je članica Komiteta za međunarodna pitanja Državne dume Rusije Elena Panjina.

РУСКА ДУМА ОЦЕНИЛА: Трамп је импулсиван, Бајден непредвидив

FOTO: EPA

Prema njenim rečima, Tramp je veoma emotivna osoba koja na trenutne deluje agresivno, ali novi američki predsednik „često meša pojedine osobe sa drugima, često ne pamti redosled događaja“.

Ona je to izjavila komentarišući poziv predsednice Predstavničkog doma američkog Kongresa da se Trampu uskrati pristup kodovima za lansiranje nuklearnog naoružanja.

- SAD stalno optužuju Rusiju ili Kinu za potkopavanje demokratije, sajber napade i tako dalje. Formiranje američkih protivraketnih baza duž linije ruskih granica, povlačenje SAD iz temeljnih međunarodnih sporazuma o kontroli naoružanja ozbiljno su zakomplikovali međunarodnu situaciju - izjavila je političarka.

Prema njenim rečima, sve to nosi opasnost od nepredviđenih situacija.

- I kako će se Bajden poneti u takvim situacijama? Postoji veliki rizik da ćemo u kriznim situacijama u dijalogu sa SAD morati da imamo posla sa bezličnom i anonimnom političkom mašinom, umesto sa javnim liderom, koji snosi ličnu odgovornost - zaključila je Panjina.

Podsetimo, predsednica američkog Predstavničkog doma Nensi Pelosi izjavila je da je razgovarala sa šefom Saveznog izvršnog odeljenja Ministarstva odbrane SAD Markom Milijem kako mi razmotrila preventivne mere sa ciljem da se oduzme mogućnost predsedniku Donaldu Trampu da dođe do kodova za lansiranje nuklearnog naoružanja. Ona je takođe predsednika Trampa okarakterisala kao „nestabilni predsednik“, prenosi „Dejli mejl“.

(Sputnjik.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati