MEDIJSKA HAJKA NA DONALDA TRAMPA: Volstrit žurnal - "Prešao je granicu", to je za impičment!

Tanjug

08. 01. 2021. u 17:31

МЕДИЈСКА ХАЈКА НА ДОНАЛДА ТРАМПА: Волстрит журнал -  Прешао је границу, то је за импичмент!

Foto: EPA

UREDNIŠTVO američkih novina "Volstrit žurnal" pozvalo je predsednika Donalda Trampa da podnese ostavku kako bi se izbegao mogući drugi opoziv u Predstavničkom domu.

Nepotpisani tekst na uredničkoj stranici lista, za koji se smatra da zastupa stavove republikanskog establišmenta, osudio je predsednikove postupke i pozive domonstrantima, za koje je rekao da su "podstakli" nerede u sredu, prenosi BBC.

- Ovo je bio napad na ustavni proces prenosa vlasti nakon izbora. To je takođe bio napad na zakonodavno telo od strane izvršne vlasti koja se zaklela da će držati zakona Sjedinjenih Država. Ovo prevazilazi puko odbijanje da priznamo poraz. Po našem mišljenju, ovo prelazi granice ustava koje gospodin Trump ranije nije prešao. To je za impičment - navodi Volstrit žurna.

- Ako gospodin Tramp želi da izbegne drugi impičment, najbolji put za njega bi bio preuzimanje lične odgovornosti i podnošenje ostavke. Ovo bi bilo najčistije rešenje jer bi predsedničke dužnosti odmah predale gospodinu Pensu - predložio je američki list.

Na stranicama Volstrit žurnal u vlasništvu Ruperta Merdoka, republikanski predsednik Tramp bio je često kritikovan u prošlosti, ali ovo je do sada najoštrija poruka upućena odlazećem predsedniku, prenosi BBC.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)