NOVI SOJ KORONA VIRUSA UNET IZ BRITANIJE U GRČKU: Moguće je produženje policijskog časa

Novosti online

03. 01. 2021. u 20:44

НОВИ СОЈ КОРОНА ВИРУСА УНЕТ ИЗ БРИТАНИЈЕ У ГРЧКУ: Могуће је продужење полицијског часа

Ilustracija Foto: EPA

UKUPNO je pregledano šest putnika pristiglih iz Velike Britanije.

Zdravstvene vlasti u Grčkoj zabrinute su zbog otkrivanja nove mutacije virusa korona, koji je najpre otkriven u Velikoj Britaniji, a zaključeno je da ga karakteriše veća prenosivost.

Novi slučajevi identifikovani su tokom inspekcije Instituta za medicinska i biotehnološka istraživanja atinske akademije.

Kako prenosi televitija ANT1, mutirani virus otkriven je u četiri slučaja, a u pitanju su putnici koji su se vratili iz Britanije. Čini se da je ovo otkriće doprinelo odluci o strožim preventivnim merama, koje uključuju policijski čas, a koje je vlada najavila za narednu nedelju. Ukupno je pregledano šest putnika pristiglih iz Velike Britanije.

Svi novi podaci biće uzeti u obzir na sutražnjem sastanku Komiteta stručnjaka, gde će biti donete odluke u vezi sa otvaranejm škola 11. januara.

(Telegaf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Golub

04.01.2021. 00:12

Sve samo da se podstice strah u ljudima. Britanija novi soj, Grcka ga dobila, Holandija fatalne smrti. Voleo bih da se prestane ova presija i divljanje u korist vladajucih sirom sveta. Da li se radi obdukcija da se zna šta je tačan uzrok smrti? Da se moze preventivno delovati tog nekog uzroka....!!! Glupost, pa potrebno je pokrenuti vakcinu u masu, kako bi je opravdali i zaradili na njoj...