JEZIVI SNIMAK ZASEDE ISLAMSKE DRŽAVE: Razvili su novu taktiku, crni barjak seje smrt i kad se razbeže (VIDEO)

Novosti online/Đ. M.

03. 01. 2021. u 12:28

ĆELIJE Islamske države u regionu Iračkog Kurdistana počele su da koriste svoju zloglasnu crnu zastavu (Rajat al-Ukab) kao mamac tokom zaseda u koje uvlače kurdske snage bezbednosti.

ЈЕЗИВИ СНИМАК ЗАСЕДЕ ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ: Развили су нову тактику, црни барјак сеје смрт и кад се разбеже (ВИДЕО)

Foto: Vikipedija

Kako pišu irački mediji, a prenosi Saut Front, teroristi su nedavno podigli svoj barjak na vrhu brda nedaleko od grada Kani Spika, istočno od Sulejmanije. 

Nakon što su kurdske snage bezbednosti (Asajiš) zauzele to utvrđenje, jedan vojnik je pokušao da skine ovaj simbol mržnje, čime je aktivirao eksplozivnu napravu koja je bila zakopana pod zemljom i povezana sa zastavom.

Snimak je nastao juče, a u eksploziji bombe povređena su dvojica pripadnika kurdske jedinice.

- Po svoj prilici ovo je teroristička aktivnost koja ima za cilj da izazove strah kod građana - rekao je lokalni zvaničnik Sadik Diari Rafik.

Teroristi Islamske države su poznati po korišćenju trikova za nanošenje gubitaka neprijatelju, ali je ovo prvi dokumentovani slučaj gde su koristili sopstvenu zastavu kao mamac.

Ćelije terorističke grupe nisu toliko aktivne u regionu Kurdistana, ali ovaj napad kod Kani Spika može značiti da grupa planira pokretanje operacija u tom regionu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi