BAJDEN OPTUŽUJE TRAMPA: Ne dobijamo sve potrebne informacije, opstruira moj tim

Tanjug

29. 12. 2020. u 00:59

IZABRANI predsednik SAD Džo Bajden rekao je danas da odlazeća administracija nije u dovoljnoj meri pružala informacije njegovom tranzicionom timu.

БАЈДЕН ОПТУЖУЈЕ ТРАМПА: Не добијамо све потребне информације, опструира мој тим

Foto: EPA

- U ovom trenutku, jednostavno, ne dobijamo sve potrebne informacije od odlazeće administracije u ključnim oblastima nacionalne bezbednosti. Po mom mišljenju, to je neodgovorno - rekao je Bajden nakon sastanka sa nominovanim članovima svog spoljnopolitičkog tima, a preneo Glas Amerike.

Bajden je izneo tvrdnje da su se on i tim koji predvodi suočili sa opstrukcijama, kako se izrazio, političkog rukovodstva Sekretarijata za odbranu, Pentagona i Kancelarije za upravljanje i budžet.

Istakao je da su brojne američke obaveštajne agencije izgubile mnogo tokom vladavine aktuelnog predsednika Donalda Trampa.

- Istina je da su mnoge agencije ključne za našu bezbednost pretrpele ogromnu štetu. Izgubile su osoblje, kapacitete i moral - poručio je Bajden tokom obraćanja.

Elektorski koledž je 14. decembra potvrdio pobedu izabranog predsednika Džozefa Bajdena na američkim predsedničkim izborima.

Susreti članova Bajdenovog tranzicionog tima sa članovima administracije u okviru procesa predaje vlasti počeli su tek krajem novembra.

Republikanski kandidat Donald Tramp, koji odbija da prizna izborni poraz, prihvatio je početak tranzicije 23. novembra.

U procesu potvrde izborne pobede izabranog predsednika Džozefa Bajdena ostalo je još da se Kongres 6. januara 2021. izjasni o rezultatima glasanja Elektorskog koledža.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi