NASTAVLJA SE HIBRIDNI RAT PROTIV RUSIJE: Peskov otkrio šta je najbolji odgovor na američke pritiske

Novosti online

21. 12. 2020. u 12:22

НАСТАВЉА СЕ ХИБРИДНИ РАТ ПРОТИВ РУСИЈЕ: Песков открио шта је најбољи одговор на америчке притиске

Foto: Kremlin.ru

AMERIČKE sankcije protiv „Severnog toka 2“ predstavljaju manifestaciju hibridnog rata, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Sankcije protiv "Severnog toka 2" su čist hibridni rat praćen nelojalnom konkurencijom - istakao je portparol.

On se složio se ruskim milionerom Olegom Deripraskom koji je prethodno nazvao sankcije protiv gasovoda elementom hibridnog rata.

- U suštini mogu da se složim sa Deripraskom. Te sankcije su zaista svojevrsni hibridni rat i upravo ih Sjedinjene Američke Države koriste u tu svrhu - rekao je Peskov.

Prema njegovim rečima, najbolji odgovor na američke sankcije protiv gasovoda je završetak projekta.

- Najbolji odgovor na sankcije SAD prema "Severnom toku 2" biće poštovanje i osiguranje ruskih interesa koji su u skladu sa finalizacijom tog projekta - rekao je on novinarima.

Peskov je dodao da su sankcije restrikcije koje su legitimne sa stanovišta međunarodnog prava i usvajaju se odlukom Saveta bezbednosti UN.

- U tom kontekstu, restrikcije koje uvode Amerikanci teško da mogu da se nazovu sankcijama ako se hvata za slovo zakona - dodao je.

Ranije je američki Senat odobrio nacrt vojnog budžeta za 2021. finansijsku godinu koji, između ostalog, predviđa i sankcije gasovodu „Severni tok 2“.

"Severni tok 2" predviđa izgradnju dva kraka gasovoda ukupnog kapaciteta 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje koji će se isporučivati od obale Rusije preko Baltičkog mora do Nemačke.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)