PUTINOVA VELIKA GODIŠNJA KONFERENCIJA: Ruski predsednik će zbog pandemije na pitanja novinara odgovarati prvi put preko video-linka

Tanjug

17. 12. 2020. u 08:54

PREDSEDNIKA Rusije Vladimir Putin će se danas obratiti na velikoj konferenciji za novinare, koju tradicionalno održava na kraju svake godine.

ПУТИНОВА ВЕЛИКА ГОДИШЊА КОНФЕРЕНЦИЈА: Руски председник ће због пандемије на питања новинара одговарати први пут преко видео-линка

Foto AP

Međutim, ove godine, zbog pandemije korona virusa, događaj će biti održan putem video linka, preneo je TAS S.

Ukupno se 774 novinara akreditovalo za konferenciju, a glavni ruski TV kanali su rezervisali tri sata za prenos tog događaja.

Domaći i strani novinari će biti smešteni u Međunarodnom trgovinskom centru u Moskvi, a njih će ukupno biti 237.

Konferencija će početi u podne po moskovskom vremenu, a Putin će ostati u svojoj rezidenciji u Novo-Ogarjovu, gde je postavljen veliki video bim.

Prva konferencija je održana 2001. godine i trajala 95 minuta, a najduža je trajala 2008. godine - četiri časa i 40 minuta.

Putin je dugo bio pred novinarima i 2019. godine, jer je konferencija privukla veliku pažnju svetskih medija, pa je trajala četiri časa i 14 minuta, a kao i uvek, Putinove reči će se simultano prevoditi na engleski, francuski i nemački jezik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista