TRAMPOVA TUŽBA ZBOG KRAĐE IZBORA: Vrhovni sud Viskonsina doneo odluku

Novosti online

12. 12. 2020. u 21:24

FEDERALNI sudija u Milvokiju Bret Ludvig odbacio je tužbu Trampove kampanje za poništavanje pobede demokratskog kandidata Džoa Bajdena u saveznoj državi Viskonsin.

ТРАМПОВА ТУЖБА ЗБОГ КРАЂЕ ИЗБОРА: Врховни суд Висконсина донео одлуку

Donald Tramp / Foto AP

U presudi je sudija više puta nazvao tužbu „vanrednom“.

- Pošto tužilac nije pokazao jasno odstupanje od direktiva zakonodavnog tela Viskonsina, njegova žalba mora biti odbačena - naveo je sudija Bret Ludvig u presudi.

​Država Viskonsin je za pobednika proglasila demokratu Džoa Bajdena, koji je navodno osvojio 0,7 odsto glasova više od Donalda Trampa. Bajdenu je pripalo 10 elektorskih glasova u Viskonsinu. Pored toga, ponovnim brojanjem u dve najveće oblasti ove savezne države potvrđena je pobeda Bajdena.

Na predsedničkim izborima 2016. godine, Tramp je pobedio Hilari Klinton u Viskonsinu.

Američki Vrhovni sud odbacio je tužbu Teksasa, koju je podneo državni tužilac Ken Pakton, kojom je pokušao da se ospori Bajdenova pobeda u četiri savezne države – Džordžiji, Mičigenu, Pensilvaniji i Viskonsinu. U tužbi su navedena kršenja zakona pomenutih država, posebno promena izbornog zakonodavstva uoči izbora.

​Nakon presude, predsednik Tramp je na Tviteru objavio izjavu kojom osuđuje odluku Vrhovnog suda SAD i ponovio tvrdnje o izbornoj krađi.

Izborni koledž trebalo bi da se sastane u ponedeljak kako bi izglasao sledećeg predsednika Sjedinjenih Država.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!