STRAH NATO ALIJANSE: Došli na granice Rusije, pa zakukali iz sveg glasa

Novosti online

02. 12. 2020. u 08:54

RUSIJA nastavlja „energičnu politiku i agresivna dejstva“, navodi se u strateškom izveštaju NATO-a. Navodno, to ometa konstruktivni dijalog.

СТРАХ НАТО АЛИЈАНСЕ: Дошли на границе Русије, па закукали из свег гласа

Foto: EPA

- Rusija redovno izvodi vojne operacije zastrašivanja u neposrednoj blizini granica NATO-a - navodi se u saopštenju.

U tekstu se govori i o „negativnoj delatnosti Rusije u Crnom i Baltičkom moru, Atlantiku i istočnom Mediteranu koja utiče na bezbednost evroatlantskog regiona“. Govori se i o „agresiji Moskve“ protiv Ukrajine i Gruzije.

- U perspektivi, do 2030. godine Rusija će najverovatnije ostati glavna vojna pretnja za Severnoatlansku alijansu - tvrde autori izveštaja.

Oni smatraju da NATO treba da sačuva dvosmerni pristup prema Rusiji koji se svodi na „obuzdavanje“ i dijalog. Osim toga, Alijansi se preporučuje da ostane otvorena za razgovor o mirnoj kohabitaciji i pozitivno reaguje na „konstruktivne izmene“ u poziciji ruske strane.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (4)

Mustafa Strašni

02.12.2020. 21:14

@Nenad - Meni se čini da oni traže da Rusi počnu da izvode vežbe na njihovoj teritoriji.... E ako to krene moglo bi bit mnogo loše za njih.....

Mrgud Strašni

02.12.2020. 21:07

E bogami, nije baš tako lako udarit na Rusiju. Pametno bi vam bilo da se povučete u svoju štenaru i lajete otuda, jer bi mogli dobiti lekciju kao što ste do sada dobili više puta, od Napoleona pa do Hitlera