IMALA JE KORONU I GRIP U ISTO VREME: Profesorka preživela pravu agoniju, a sve je počelo sa potpuno bezazlenim simptomima

Novosti online

30. 11. 2020. u 18:26

STRUČNjACI već mesecima unazad upozoravaju na opasni "sudar" korone i virusa, a jednom prilikom je dr Tomislav Radulović rekao i da bi osoba koja se istovremeno zarazi virusom gripa i koronom teško preživela.

ИМАЛА ЈЕ КОРОНУ И ГРИП У ИСТО ВРЕМЕ: Професорка преживела праву агонију, а све је почело са потпуно безазленим симптомима

Foto: Depositphotos

Međutim, profesorka Loren Hajns iz Kentakija (SAD) to je preživela, a zatim podelila svoje iskustvo i simptome koje je osećala. 

- Moja borba sa dvostrukom infekcijom počela je u utorak popodne grebanjem grla, i blagim, ali dosadnim kašljem. Povezala sam ga sa ledenim danima ovde u Kentakiju. Nisu mi nepoznate respiratorne infekcije jer godinama imam alergije, astmu i slab imunitet. U sredu ujutru dobila sam napade kašlja od kojih mi se zavrtelo u glavi. Otišla sam kod svog lekara koji me je uveravao da nemam Kovid-19, iako se u našem okrugu broj slučajeva povećavao i smatrao se 'crvenom zonom'. Bila sam pomalo skeptična, jer sam tog jutra saznala da je učenik u mojoj školi gde radim kao profesor šapnskog jezika i društvenih nauka dobio pozitivan test na korona virus - započela je ona svoju priču.

Loren kaže da se iz predostrožnosti testirala na streptokoke, grip i korona virus.

- Bila sam iznenađena kada sam dobila potvrdu da je reč o gripu, a dobila sam i recept za neke lekove i uputsvo da ostanem kod kuće bar nedelju dana. U četvrtak sam bila jako umorna i sve me je bolelo, ali sam uspela da preguram sav posao koji imam. Osim povremenih napada kašlja, sve je ukazivalo na to da zaista imam grip.

Međutim, sledećeg dana je stigao i rezultat testa koji je potvrdio i zarazu korona virusom.

- Trebalo je da očekujem te vesti jer sam prethodne večeri upalila mirišljavu sveću, ali sam tek kasnije shvatila da uopšte nisam osetila njen miris.

Loren priznaje da je bila jako uplašena, ali i ljuta na svog doktora koji je umanjivao opasnost virusa, ali je odlučila da se posveti svom zdravlju kako bi što pre ozdravila.

- Počela sam da se inhaliram četiri puta na dan kako bi mi pluća bila čista, uzimala sam i cink i vitamin D.

Loren kaže da je neprestao spavala, da zbog umora i manjka koncentracije nije mogla da uradi ni najjednostavnije stvari, kao na primer da gleda seriju.

- Imala sam nekoliko napada bolova u stomaku, a doživela sam sasvim novi osećaj - trnce koji su mi prolazili nasumično gornjim i donjim delom stomaka.Tek u petak, punih sedam dana nakon što sam saznala da imam i kovid i grip, uspela sam da se prebacim sa kreveta na kauč. Tokom te nedelje smršala sam šest kilograma. Posle nekoliko zalogaja hrane osećala sam mučninu, a bilo je dana i kada ništa nisam jela.

Ova žena priznaje da ju je na sve to mučila i anksioznost, te da se često plašila da zaspi, razmišljajući da li će moći da diše kada se probudi.

- Neverovatno sam zahvalna što su moji respiratorni simptomi bili blagi i što sam uspela sve da prebrodim bez hospitalizacije. Još uvek ne znam gde sam obolela od gripa ili kovida-19, ali verujem da je to bilo u školi. Nisam bila u samoposluzi ili restoranu još od marta zbog niskog imuniteta. Jedini bliski kontakti koje sam imala bili su moja majka i sestre, a obe su bile negativne na korona virus i nisu imale simptome. U školi uvek nosim masku. Sada se osećam bolje i daleko manje strepim. Ipak i dalje sam zabrinuta jer niko ne zna koliko traje imunitet na Kovid-19, te kakvi su potencijalni dugoročni efekti. Problemi sa umorom i probavom trajali su dugo, a jednom prilikom imala sam i zabrinjavajuć bol u grudima.

Na kraju, Loren je poručila svima da se trude što više da zaštite sebe i ljude oko sebe.

(Mondo.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)