TRAMP SMENJUJE ŠEFICU CIA: NJu treba odmah otpustiti, ignorisala je sva upozorenja

Novosti online

16. 11. 2020. u 14:24

ADVOKAT američkog predsednika Donalda Trampa Sidni Pauel zatražila je da se da otkaz direktorki CIA-e Đini Haspel zbog ignorisanja upozorenja o softveru za glasanje za koji Pauelova tvrdio da je „napravljen da namesti“ izbore održane 3. novembra.

ТРАМП СМЕЊУЈЕ ШЕФИЦУ ЦИА: Њу треба одмах отпустити, игнорисала је сва упозорења

Foto: AP Photo/Evan Vucci/Vikipedija

- Zašto je Gina Haspel još uvek u CIA, ne mogu da razumem. Nju treba odmah otpustiti - rekla je Pauelova za „Foks njuz“, ukazujući na navodne probleme sa softverom „Dominion voting sistems“ koji se koristio u nekoliko ključnih država tokom izbornog dana.

Istakla je da postoji mnoštvo „uzbunjivača“ za koje je rekla da mogu da potvrde da je softver „Dominion“ navodno korišćen za uklanjanje „miliona“ glasova datih Trampu.

Pauelova je rekla da ima „mnogo načina da to dokaže“, ali da neće na nacionalnoj televiziji otkriti šta sve od dokaza poseduje.

Njene optužbe usledle su posle serije tvitova Donalda Trampa u kojima je posebno kritikovao „radikalni levički sistem za glasanje 'Dominion'“, insistirajući da SAD „ne mogu da dozvole lažne rezultate glasanja putem pošte 2020.“

„Dominion“ u izjavi objavljenoj na svojoj veb stranici tvrdi da „kategorički negira lažne tvrdnje o problemima zamene glasova u našem sistemu glasanja“.

Izgleda da je i Agencija za kibernetsku bezbednost i sigurnost infrastrukture Odeljenja za nacionalnu bezbednost reagovala slično,navodeći „da nema dokaza da je bilo koji sistem glasanja izbrisao ili izgubio glasove, promenio glasove ili na bilo koji način ugrozio ozborni proces“

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna