ŠIRE POSAO: Kalašnjikov će proizvoditi hranu, lekove i respiratore

Novosti online

15. 11. 2020. u 12:46

KONCERN Kalašnjikov je podneo zahtev za registraciju robne marke za proizvodnju hrane i medicinskih proizvoda među kojima su i vakcine i respiratori, navodi se u dokumentu Federalne službe za intelektualnu svojinu.

ШИРЕ ПОСАО: Калашњиков ће производити храну, лекове и респираторе

Foto: EPA

Kalašnjikov namerava da registruje svoju robnu marku u tri klase u Međunarodnoj klasifikacijiji roba i usluga: farmaceutski proizvodi, medicinska sredstva i prehrambeni proizvodi.

Ako zahtev bude odobren, koncern će moći da proizvodi lekove i dijetetske suplemente, medicinsku opremu za testove krvi, lečenje gubitka sluha, terapije zračenjem, kao i instrumente za reanimaciju i fizioterapiju, vakcine i respiratore, navodi se na sajtu Federalne službe za intelektualnu svojinu.

Na listi se nalaze i prehrambeni proizvodi poput kikirikija, gvakamola, pečurki, škampa, školjki, masti, salata i mnogih drugih.

Koncern Kalašnjikov poznat je kao jedan od najvećih proizvođača oružja u Rusiji. Poslednjih godina bavio se i proizvodnjom preciznog oružja, dronova i vojnih i civilnih čamaca.

Bivši zamenik ministra saobraćaja Alan Lušnjikov je 6. novembra postao vlasnik 75 procenata minus jedna akcija koncerna. Ranije su akcije pripadale kompaniji Transkomplektholding Alekseja Krivoručka, koji je imenovan za zamenika ministra odbrane u junu 2018. godine. 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri