RUSIJA ILI ZAPAD? Lukašenko definitivno izabrao stranu!

Novosti online

13. 11. 2020. u 18:09

РУСИЈА ИЛИ ЗАПАД? Лукашенко дефинитивно изабрао страну!

Foto AP

NA vojnom i ekonomskom planu za Belorusiju je Rusija nezamenljiva, rekao je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

- Ako uzmemo ekonomiju, vojna pitanja, politička, diplomatiju i drugo, za Rusiju zamene nema. I zato kako god da okreneš, bez Rusije će nam biti veoma teško - rekao je Lukašenko u intervjuu ruskim i stranim medijima, čiji je deo emitovao ruski Prvi kanal.

Lukašenko je pre nekoliko dana imao telefonski razgovor sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom tokom kojeg je potvrđena posvećenost daljem jačanju savezničkih odnosa.

Lukašenko: Neću se predati čak i ako ostanem sam

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je, govoreći o protestima u zemlji, rekao da ne namerava da kleči i da se preda, čak i „ukoliko ostane sam“.

- Ne nameravam da se predam, neću kleknuti. Čak i ukoliko ostanem sam, boriću se za ono što sam stvarao svojim rukama četvrt veka - poručio je beloruski lider.

On je saopštio da će napustiti predsedničku dužnost „kada bude potrebno“.

- Ne, neću se odjednom odreći predsedničkih ovlašćenja, jednostavno ću napustiti tu dužnost kada bude potrebno. Zašto iznenada? To je opasno - rekao je Lukašenko, odgovarajući na pitanje da li postoje uslovi da on „iznenada“ napusti dužnost.

On je istakao da u zemlji neće biti predaje vlasti i da će državom rukovoditi onaj koga izabere narod.

- Neće biti nikakve predaje vlasti! Nikakvih naslednika. Koga narod izabere – tako će i biti. Zakleo sam se. Obećao sam da će biti onako kako odluči beloruski narod - rekao je Lukašenko, navodi se na nalogu na Telegramu „Pul Prvog“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)