VELIKA NADA ZA JERMENE: Pašinjan planira da pridobije moćnog saveznika!

Novosti online

08. 11. 2020. u 20:14

JERMENSKI premijer Nikol Pašinjan je u pozdravnoj poruci Džozefu Bajdenu, koji je proglasio pobedu na izborima za predsednika SAD, izrazio nadu da će nova administracija preduzeti delotvorne korake kako bi se borbena dejstva u Nagorno-Karabahu prekinula.

ВЕЛИКА НАДА ЗА ЈЕРМЕНЕ: Пашињан планира да придобије моћног савезника!

Foto: EPA

- Pun sam nade da će vaša administracija preduzeti aktivne korake kako bi se prekinuo rat i postiglo sveobuhvatno rešenje problema koje treba da bude zasnovano na osiguravanju bezbednosti Arcaha putem realizacije njegovog prava na samoopredeljenje - navodi se u poruci.

Premijer je naveo da Jermenija pridaje veliki značaj ulozi SAD u normalizaciji situacije u Nagorno-Karabahu kao kopredsednika Minske grupe OEBS.

- Kao što zante, više od mesec dana Azerbejdžan i Turska, ignorišući napore kopredsednika da se postigne dogovor o prekidu vatre, nastavljaju agresiju protiv Jermenije i Arcaha, uvlačeći u sukob i strane borce. S tim u vezi pozdravljam vaše gledište prema kojem se rešenje može naći samo mirnim putem koje ste izneli kao kandidat za predsednika - rekao je on.

Pašinjan je takođe rekao da jermenski narod veoma ceni Bajdenov stav o priznanju genocida nad Jermenima.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati