AMERIČKO-ALBANSKA LIGA: Bajden uz Albance uvek kada je trebalo

Tanjug

08. 11. 2020. u 13:23

ALBANSKO-američka građanska liga pozdravlja pobedu demokratskog kandidata Džozefa Bajden na američkim predsedničkim izborima i u saopštenju koje prenosi, Koha.net, izražavaju uverenje da će novi američki predsednik raditi "na rešavanju albansko-srpskih problema", i ističe da je Bajden uvek bio uz albanski narod kada je to bilo potrebno.

АМЕРИЧКО-АЛБАНСКА ЛИГА: Бајден уз Албанце увек када је требало

Foto AP

-Naš rad sa Bajdenom rezultat je činjenice da je svuda i kad god nam je bio potreban bio blizu albanskog naroda. Odigrao je istaknutu i impresivnu ulogu u postizanju nezavisnosti Kosova i uvereni smo da će on kao predsednik obnoviti bliske odnose SAD sa EU i NATO i uspostaviti evroatlantske integracije. Kosova", saopštila je Liga.

Uz isticanje uloge američkih Albanaca u trijumfu Džozefa Bajdena, jer su, kako je navedeno, "Albanci-Amerikanci" igrali ključnu ulogu u tri američke savezne države - Mičigenu, Pensilvaniji i Viskonsinu, Liga podseća da je odigrala posebnu ulogu podsećajući na stalne napore Bajdena "da privede bivšeg predsednika Srbije i Jugoslavije Slobodana Miloševića pred Tribunal za ratne zločine u Hagu, da donese nezavisnost Kosova.

Foto: Arhiva

U saopštenju se navodi da je Bajden pružio međunarodnu podršku NATO bombardovanju Srbije i ističe da odnosi albanskih Amerikanca sa Bajdenom nemaju nikakve veze sa partijskom pripadnošću.

Albansko-američka građanska liga je organizacija Albanaca i Amerikanaca sa sedištem u Vašingtonu koja, sormirao ju je 1989. godine tadašnji američki kongresmen Džozep Diogardi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024