SMENJEN NAKON TV EMISIJE: Komesar za zdravstvo Kalabrije nije znao zašto je tu!

Tanjug

08. 11. 2020. u 12:13

KOMESAR za zdravstvo regiona Kalabrija sa vanrednim ovlaštenjima, general karabinjera u penziji Saverio Kotičeli hitno je smenjen pošto je na TV RAI3 pokazao da ne zna šta su mu obaveze i da ne zna osnovne podatke o zdravstvenoj situaciji u regionu, piše dnevni list “Il Fato Kotidiano”.

СМЕЊЕН НАКОН ТВ ЕМИСИЈЕ: Комесар за здравство Калабрије није знао зашто је ту!

Foto: Tanjug/AP

O tragikomičnom slučaju koji izgleda kao jedan od nekadašnjih skečeva čuvenog komičara Totoa “bruji” cela Italija.

Premijer Đuzepe Konte je odmah nakon programa naložio hitnu smenu Kotičelija, koji je već dve godine na mestu vanrednog komesara za zdravstvo, a pozicija mu je pre par dana bila obnovljena na još dve godine.

Na pitanje novinara zasto u regionu Kalabrija nije sproveden program zaštite od kovida-19, komesar je, kako piše list, upitao novinarku: "Pa, zar sam ja to morao uraditi”.

Nije znao ni koliko region ima kreveta u intenzivnoij nezi, pa je zbunjen pitao svoga pratioca (policajca), a ovaj jednako zbunjen je rekao da je on "samo pratilac”.

Umešala se i njegova zamenica, koja mu je, sve u direktnom TV programu, rekla: ”Sledeci put treba da se bolje spremis i da sve dobro naučiš”.

U južnom regionu Kalabrija situacija u zdravstvenom sistemu je haotična već nekoliko godina, a pandemija kovida-19, je stanje jos pogoršala.

Region je po odluci vlade stavljen u takozvanu “crvenu zonu”, to jest oblast visokog rizika od zaraze korona virusom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)