NOVI PAKET POMOĆI: Italijanska vlada izdvaja 5,4 milijardi evra za italijansku privredu

Tanjug

27. 10. 2020. u 22:51

ITALIJANSKA vlada odobrila je novi finansijski paket pomoći privrednicima pogođenim najnovijim restriktivnim merama u borbi sa epidemijom korona virusa, samo nekoliko sati pošto je registrovan novi dnevni crni rekord obolelih i skočio broj umrlih.

НОВИ ПАКЕТ ПОМОЋИ: Италијанска влада издваја 5,4 милијарди евра за италијанску привреду

Foto: Tanjug / AP

Kako prenosi Rojters, premijer Đuzepe Konte i ministar ekonomije Roberto Gualtijeri saopštili su na konferenciji za medije u Rimu da će za razne oblike pomoći privredi biti izdvojeno 5,4 milijardi evra.

"Vlada je donela uredbu koja će obezbediti hitnu kompenzaciju sektorima koje su trenutno u najtežoj situaciji", rekao je Konte.

Ranije je Ministarstvo zdravlja objavilo je da je prema poslednjim podacima, novoobolelih od korona virsa 21.994, a da je umrla 221 osoba, što je prvi put od sredine maja da je u jednom danu preminulo više od 200 ljudi.

Premijer Konte je u nedelju naredio zatvaranje barova i restorana u 18 časova, potpuno zatvaranje gimnastičkih sala, bioskopa i bazena, što je izazvalo proteste u zemlji.

Rojters dodaje da su istovremeno dok su Konte i Gualtijeri govorili u premijerovom kabinetu, oko 200 krajnjih desničara nedaleko od vlade, na Pjaca del Popolo, sukobilo s policijom.

"Razumemo patnje i ekonomske teškoće, ali nasilje se ne može opravdati i mislim da ga svi dobri italijanski građani ne mogu opravdati", rekao je Konte.

On je istakao da nasilje izaziva nasilje i da ne može doneti ništa dobro.

Rojters prenosi i procene da nove mere neće povećati planirani deficit BDP-a od 10,5 odsto, a Gualtijeri tvrdi da italijanske javne finansije dobro stoje i da ovim novim merama neće biti ugrožene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu