NIŠTA NIJE GOTOVO: Mediji proglašavaju Bajdena za pobednika, ali evo koje opcije ima Tramp!

Novosti online

07. 11. 2020. u 19:11

IAKO su brojni američki i svetski mediji proglasili pobedu Džoa Bajdena na izborima u SAD, izbori su daleko od završenih.

НИШТА НИЈЕ ГОТОВО: Медији проглашавају Бајдена за победника, али ево које опције има Трамп!

Foto AP

Naime, Donald Tramp, koji je i dalje predsednik SAD, je nedavno i sam proglasio pobedu na izborima. 

Već je najavljeno da će u Džordžiji glasovi biti ponovno brojani. Pitanje je da li će Tramp to uspeti da izdejstvuje i za Pensilvaniju, Mičigen i Viskonsin, a ni sada glasovi nisu u potpunosti prebrojani.

Treba naglasiti da su razlike u glasovima u tim državama minimalne, te bi greške u softveru, o kojima se izveštava za države Mičigen i Džordžiju, mogle biti dovoljene da Tramp okrene rezultat u svim tim državama. Isto važi i za druge greške u brojanju glasova.

Sa druge strane, glasovi u Arizoni i Nevadi još se broje, a u Arizoni Tramp sustiže Bajdena.

Poslednja Trampova opcija je obraćanje Vrhovnom sudu. Postoje brojne sumnje i dokazi u prilog neregularnosti izborima u SAD, a Trampu će biti dovoljno da dokaže da glasovi pristigli posle završetka izbora, ne mogu da se broje kao validni glasovi.

Pogledajte kako je izgledala elektorska mapa u trenutku zastoja u brojanju glasova:

Foto: Printskrin

Tramp je tada ubedljivo vodio u toliko država, da je imao 288 glasova elektora (neophodno je 270 za pobedu)!

Takođe, Tramp može dokazivati i izbornu krađu, imajući u vidu da je Bajden dobijao po 100% glasova poštom nakon određenih brojanja, a u Pensilvaniji je navodno stigao razliku od čak preko 600.000 glasova.

Trampov lični advokat, Rudi Đulijani, rekao je da je samo u dva najveća grada u Pensilvaniji sporno oko 300.000 glasačkih listića.

Đulijani je rekao da će podneti federalnu tužbu i dodao da će pozvati onoliko svedoka koliko federalne sudije zatraže, a već ih imaju 90.

- Glasovi poslati poštom su glavni izvor prevare. Nijedan koji je stigao nije pregledan, kako je zahtevano zakonom. Ako nemate šta da krijete, dozvolićete proveru - rekao je Đulijani.

Dodao je da će 50 do 60 posmatrača svedočiti kako im nije dozvoljeno da provere glasačke listiće.

Najavio je da postoje bar četiri svedoka spremna da svedoče o tome da su otkrivena antidatirana pisma sa glasačkim listićima.

- U Filadelfiji su glasali mrtvi ljudi i za to nisu krivi građani Filadelfije, već demokrate - rekao je Đulijani i dodao kako imaju još dokaza i za druge nezakonite radnje, ali da za sada ima najviše dokaza za ove tri ključne tačke.

Naveo je i da su neki glasački listići imali isti rukopis.

Mediji su već izvestili da Tramp neće priznati ove rezultate izbora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna